3 Mart 2014 Pazartesi

Rüzgar, Fırtına, Yağmur ve İrlanda


2014 yılına girmemizle beraber İrlanda'da Ocak ve Şubat aylarında yoğun olmak üzere şiddetli fırtınalar yaşandı ve halada ufak çaplı olarak yaşanmaya devam ediyor. Bunun yanında hiçbir zaman bitmek bilmeyen İrlanda yağmurlarınıda unutmayalım.

Geçtiğimiz aylarda oldukça şiddetli bir şekilde esen fırtınalara şahit olduk. Bu yüzden birçok uçak seferi iptal oldu veya hava şartlarından dolayı uçaklar piste oldukça güç bir şekilde inebildi. 
Yıllardır uçakla seyahet eden ve uçak korkusu olmayan biri olarak en son Ocak ayında İrlanda'ya inişimizde en korkutucu tecrübelerimden birini yaşamış oldum. 

İrlanda bu sene daha önceki senelere nazaran daha fazla yağış aldığından neredeyse sel tehlikesi ile karşı karşıya, özellikle en uzun nehirlerinden biri olan Shannon'un bazı kesimlerinde su seviyesinin recor derecede yükseldiğini belirten yetkililer, nehir bölgesinde yaşayanların sel tehdidi altında olduğunu açıkladı. 
Hatta nehir kenarında bulunan müstakil evler sel tehlikesinden korunmak için bahçe kapılarından itibaren kum torbalarıyla barikat kurmuşlar. 

İrlanda'nın 4. büyük şehrinden biri olan Galway'de yağıştan ötürü pek çok yol trafiğe kapanmış ve Mayo bölgesinde ise bir çok arazi sular altında kalmış. 
Zaten Otobanda giderken sağlı sollu arazilerin sular altında kaldığını ve sadece arazileri ayıran çitleri su yüzeyinde görmeniz mümkün.
Umarız bu yağmurlar çok ciddi felaketlere yol açmaz. 








Aşağıda ki video Clare bölgesinde geçtiğimiz Ocak ayında çekilmiş.




İrlanda'nın yerel kanallarından biri olan RTE ana haberde fırtınanın ne denli şiddetli olduğu ve verdiği hasarı görmek mümkün. Ayrıca safkan İrlanda aksanına dikkat ederek dinlemenizi tavsiye ederim :)




Hiç yorum yok: