13 Aralık 2013 Cuma

Irlanda Cumhuriyeti Izmir Fahri Konsoloslugu Acildi!


Irlandalilarin Turkiye ve Turkler hakkinda bildikleri seylerin en basinda Izmir ve ozellikle Kusadasi gelir. Bircok Irlanda'li tatillerini degerlendirmek uzere  havasi, denizi ve atmosferi oldukca guzel olan Ege Bolgesini tercih ederler. Hatta oyle ki hatiri sayilir derecede oldukca fazla sayida Irlandalinin ozellikle Kusadasin da yazlik evleri vardir.

Kartpostal almak icin ugradigim dukkanin sahibi bana Kusadasin da yazliginin oldugunu ve her sene 3-4 ayini orada gecirdigini soylemisti.
Kusadasinda ki Irlanda populasyonun yogun olmasindan oturu Irlanda Barlarina (irish pub) rastlayabilirsiniz.
Ayni zamanda Irlanda'nin kendi havayolu sirketi olan
Air Lingus'un Nisan ve Eylul aylari arasinda Irlanda-Izmir arasi direk ucus seferleri duzenlemektedir. Gidis ve donus tarihlerinizi onceden ayarladiginiz takdirde oldukca uygun fiyata bilet bulabilmeniz mumkun.



Irlandalilarin Ege Bolgesine olan yogun ilgisinden olmus olacak ki bu bolgeyede Irlanda Fahri konsoloslugu acilmasina karar verilmis. Bildiginiz uzere Ankara Irlanda konsoloslugu ve Istanbul Fahri konsoloslugu olmak uzere hizmet veren sadece iki tane konsolosluk vardi. Izmir Fahri konsoloslugunun acilmasi eminim Ege bolgesi civarinda yasayanlar icin buyuk kolaylik saglayacaktir. Malum vize basvurulari bizzat konsolosluga gidilip yapildigini goz onunde bulundurursak.

Gectigimiz Eylul ayinda faaliyete gecen Izmir Irlanda Fahri konsoloslugu resepsiyonunda yeni Fahri Konsolos Bulent Akgerman ev sahipligi esliginde Irlanda Buyuk Elcisi Kenneth Thompson ve esi Sole Thampson'un ile birlikte bircok davetli katilmis ve iki ulke arasinda ki diyologlardan, son yillarda artan ve gelisen ticari iliskilerden bahsedilmis, ulkeler arasinda ki ticaretin yillik degerinin 1 milyar euronun uzerinde oldugunu aciklamislardir.
Akgerman son yillarda iki ulke arasinda egitim isbirlinin on plana ciktigini vurgulamis ve Irlandanin en eski ve koklu universitesi olan Trinity'nin bir yildan az bir surede Turkiyeye 3. ziyaretlerini yaptiklarina deginmistir.






IRLANDA CUMHURIYETI IZMIR FAHRI KONSOLOSLUGU
Bulent Akgerman
Adres: Sehit Fethi Bey Cad. No:55 K.18 Izmir
Telefon: (0232) 483 10 10 Fax: (0232) 445 96 96




Hiç yorum yok: