13 Temmuz 2013 Cumartesi

İrlanda da gün batımı



Bu yıl Ramazan ayının başlaması ile birlikte neredeyse 30-32 derecelerini bulan İrlanda son 10 yılın en sıcak yazını yaşamakta. Normalde yaz aylarını ortalama 14-15 nadirende olsa en fazla 20 derecelerle geçiren İrlanda için mevsim normallerinin üzerinde seyreden bu hava sıcaklıkları İrlandalıları bir hayli sevindirmekte.

Hemen hemen her mevsimini yağmurlu ve kapalı bir hava ile geçiren kuzey Avrupa ülkelerinden biri olan İrlanda nadirende olsa mevsim normallerinin üzerinde veya altında sıcaklar yaşarmış. Öyle ki daha önceki yazılarımda bahsettiğim üzere 2010 yılında İrlanda son 85 yılın en soğuk kışını yaşamıştı.
Gelgelelim en sıcak yazlarından birini yaşayan İrlanda halkına; öyle ki günlük muhabbetlerinin en başında geçen 'hava çok sıkıcı!', 'boğucu', ya da 'yarın hava güzel olacakmış' gibi konuşmalardan sonra tahmin edersiniz ki halk şu an baya neşeli..




Malum İrlanda bir ada ülkesi olduğundan şu günlerde adanın dört bir yanı serinlemek için denize ve okyanusa giren insanlarla dolu. Hatta çoğu İrlanda'lı bu günleri değerlendirebilmek adına yıllık izinlerini kullanıyorlar.

Diğer yandan Ramazan ayının ilk günüyle birlikte 30 dereceye çıkan sıcaklar burada oruç tutanları bir hayli şaşırttı. İrlanda da oruçlu kalma süresi yaklaşık 18,5 saat.






Şimdi sizi güzel ve sıcak günbatımının yaşandığı Athlone manzarasıyla başbaşa bırakıyorum.








Hiç yorum yok: